ALBLASSERDAM – Turan Kulaksiz heeft deze week uit handen van Aad Snijders, vestigingsdirecteur van Woonkracht10, de sleutel overhandigd gekregen van zijn nieuwe woning aan de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam.  De Cornelis Smitstraat is een oude karakteristieke straat in het centrum van Alblasserdam. Op deze locatie ontwikkelde Woonkracht10 tien eengezinswoningen in jaren dertig stijl. Ondanks de vastzittende huizenmarkt en strenge hypotheekregels waren alle koopwoningen meteen verkocht.

Vestigingsdirecteur Aad Snijders weet wel waarom; “Natuurlijk zijn het prachtige woningen op een sfeervolle locatie, maar de verkoopprijs speelt hier ook een belangrijke rol. De woningen zijn namelijk aangeboden met een zogeheten ‘koopgarantregeling’, waardoor de verkoopprijs is verlaagd naar €165.000,-, een korting van maar liefst 25 procent. Hierdoor zijn de woningen bereikbaar voor mensen met een middeninkomen.”

De eerste sleutel werd overhandigd aan de 30-jarige Turan Kulaksiz uit Alblasserdam. Zichtbaar gelukkig met zijn nieuwe woning zegt hij; “Normaal gesproken zou het best lastig zijn geweest om deze woning te kunnen kopen. Maar met deze regeling is het met toch gelukt! Volgend jaar ga ik trouwen en zullen we hier samen gaan wonen. Een betere start van 2012 kun je niet hebben, toch?”

Woonkracht10 erkent het succes van Koopgarant en past deze regelmatig toe. “Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een ruime eengezinswoning te koop staan aan de Kerkweg in Zwijndrecht voor € 118.500,-.”, vertelt Snijders. Woonkracht10 wil op structurele basis tegemoet komen aan mensen met een middeninkomen. Zo zullen er in 2012 meer huurwoningen te koop worden aangeboden met een dergelijke regeling. Aad Snijders; “Al bijna 100 jaar maken wij als corporatie werk van betaalbaar wonen. De koopgarantregeling is daar een goed voorbeeld van.”