ALBLASSERDAM – Een 52-jarige automobilist uit Amsterdam is woensdagavond 21 december door de brandweer uit zijn auto geknipt na een aanrijding op de Dam in Alblasserdam. De gealarmeerde traumahelikopter werd ruim voor de landing afbesteld. Het ongeval gebeurde rond 18.40 uur, nadat een 25-jarige bestuurder van een bestelbusje vanaf het Zuiderstek wilde oversteken naar de Polderstraat. De man zag daarbij een automobilist, rijdend op de Dam, over het hoofd en botste tegen de zijkant van het voertuig.

De aangereden Amsterdammer, die op weg was naar een bedrijf aan de West-Kinderdijk, klaagde na de aanrijding over pijn in zijn been. “Als iemand voorin zit en hij heeft pijn in zijn been, dan kun je hem niet zomaar uit de auto trekken. We hebben het zekere voor het onzekere genomen en daarom is het slachtoffer uit het voertuig geknipt,” licht politiewoordvoerster Claudia Boer toe.

De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij geen letsel had opgelopen. Ook de bestuurder uit Alblasserdam raakte niet gewond.