ALBLASSERDAM – Badend in het zweet, maar stralend van energie en passie hebben zaterdag 17 december zo’n  180 mensen meegedaan met Serious Spinning in Landvast in Alblasserdam. Zes uur lang knokten de ‘energiebommen’ voor het goede doel; en met (groot) succes, want er werd maar liefst 16.090,60 euro opgehaald. Het geld gaat naar de actie Serious Request van radiozender 3FM.

Familie en vrienden van de deelnemers konden de hele dag het evenement live volgen op een groot scherm bij de bar in Landvast. Daar was ook de Alblasserdamse afdeling van het Rode Kruis vertegenwoordigd om uitleg te geven over het werk wat zij doen en voorlichting te geven over de projecten die met de opbrengst worden gefinancierd. 9 januari geeft het Rode Kruis een voorlichtingsavond in het Rode Kruis gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Alblasserdam. Eind januari begint een gratis EHBO-cursus. Iedereen is van harte welkom en kan aan de cursus meedoen. Meer informatie is te verkrijgen bij Aagje Oosterwijk via het nummer 0184682984.

Na afloop van de Spinning Marathon, genoten de fietsers van een welverdiend pastabuffet. Serious Request is ieder jaar gewijd aan een bepaald thema, een zogenaamde “stille ramp”. Het thema van dit jaar  is “This one’s for mama”, moeders die zijn geraakt door oorlog of conflictsituaties.