ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam heeft maandagavond 19 december Wim Marijt een erespeld gegeven voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging. In het repetitielokaal van de Elthetokerk waren familie, vrienden en genodigden bijeen om de jubilarissen te huldigen. Namens de KNFM was Adrie Holleman aanwezig om na een korte speech persoonlijk het speldje uit te reiken. Arie Ooms verzorgde de voordracht van een gedicht.

Behalve Marijt werden ook de leden Piet Driftenaar, Jan van Es en Arie de Waard in het zonnetje gezet. Zij stoppen dit jaar als muzikant, maar blijven wel gewoon lid van de vereniging. Het drietal zal regelmatig te zien zijn op het, bij Excelsior beroemde, bankje. Op dit bankje in de Elthetokerk zitten oud-muzikanten die de nieuwe generatie van deskundig muziekcommentaar voorziet.