ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweervrijwilligers zijn zondagochtend 18 december voor de vijfentwintigste keer dit jaar opgeroepen voor een automatische brandmelding in verzorgingshuis de Alblashof. Een flink deel van de uitrukken van het afgelopen jaar bleek achteraf niet nodig te zijn geweest, omdat er bijvoorbeeld wat stoom vrij kwam in de keuken, waardoor de melder werd geactiveerd.

Ook kwam het voor dat er een tosti en een kaassoufflé te warm werden, dat iemand een sigaret onder de melder op stak en dat er een kersenpittenzak te lang in de magnetron lag. Gelukkig was het in geen van de gevallen nodig, om de hulpverlening op te schalen.

De Alblashof is vanuit de overheid verplicht aangesloten te zijn op het openbaar brandmeldsysteem. (OMS). Als een brandmelder in een pand, dat is aangesloten op het OMS, afgaat wordt deze automatisch naar de alarmcentrale van de brandweer doorgeschakeld. De melding wordt doorgegeven aan de plaatselijke brandweer die daarop uitrukt.