ALBLASSERDAM – Schietvereniging Wilhelm Tell uit Alblasserdam heeft woensdagavond 14 december drie leden van de club gehuldigd. Daarnaast werd er een damesschietavond georganiseerd, waarbij de dames van de schietende heren ditmaal de trekker mochten overhalen. De jongste deelneemster wist hier alle andere dames te verslaan en ging met de eerste prijs naar huis.

De schietende dames moesten diverse opdrachten uitvoeren, zoals het omverschieten van een nepkonijn en het zo goed mogelijk ‘knallen’ op een ‘bowlingkaart’. Debora van der Kuijl versloeg alle dames en won daarmee de wedstrijd. De tweede prijs ging naar Margot Haksteeg en Karin Middelkoop werd derde. De geluksprijs werd gewonnen door Samantha Haksteeg. De winnaressen ontvingen behalve een beker, ook een goedgevulde schaal met etenswaar. De damesschietavond wordt één keer per jaar gehouden en is bedoeld voor de partners van de schietende mannen. (De praktijk leert namelijk dat het merendeel van de schietclubleden uit mannen bestaat.)

Jubilarissen
Na de schietwedstrijd werden drie clubleden gehuldigd. Wim Stam kreeg een speld vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap en Piet Jansen en Hans Dolislager kregen de speld voor hun 25-jarig lidmaatschap. Daarnaast werd Wim Stam gehuldigd tot erelid vanwege zijn talloze verdiensten aan Wilhelm Tell in de afgelopen vier decennia.

Wilhelm Tell is een 86-jaar oude vereniging, gevestigd op de zolder van de Ds. Joannes Beukelmanschool aan de Lelsstraat in Alblasserdam.

De jubilarissen met van links naar rechts: Hans Dolislager, Piet Jansen, Wim Stam en voorzitter Arie Erkelens.

 

De winnende dames met van links naar rechts: Samantha Haksteeg, Debora van der Kuijl, Margot Haksteeg en Karin Middelkoop.

 

Na de wedstrijd werden er prijzen verloot.