ALBLASSERDAM – Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft deze week de motie van de gemeente Alblasserdam om alsnog onderzoek naar de doorstroming op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem te doen, ontraden. Dat vertelde een enigszins teleurgestelde wethouder Peter Verheij (rechts op de foto) dinsdagavond 13 december tijdens een raadsvergadering op het gemeentehuis.

“In eerste termijn erkende de minister de doorstroming op de A15 niet als  ‘groot probleem’. In de tweede termijn stelde ze die uitspraak bij en vertelde dat er wel wat problemen op die snelweg zijn. Toch wil ze in ieder geval niet direct het beloofde onderzoek alsnog doen, want, zo vindt zij, als het echt belangrijk is voor de regio, komen ze er toch nog wel een keer mee,” zo citeerde Verheij de minister.

Enkele weken geleden nam de Alblasserdamse gemeenteraad unaniem een motie aan, waarin de intentie wordt uitgesproken om minister Melanie Schultz van Haegen te verzoeken alsnog het onderzoek uit te voeren. Het was immers één van de voorwaarden tijdens de besluitvorming over het bestemmingsplan containertransferium in polder Nieuwland.

Behalve de Drechtraad en diverse gemeenten hebben ook het Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zuid-Holland de brief aan de tweede kamer ondertekend. De ondertekenaars van de brief zijn overtuigd dat met eenvoudige maatregelen veel verlichting van de verkeersdrukte mogelijk is. Een groot deel van het traject is al voorbereid op een verbreding naar 2 x 3 rijstroken.

Deel dit bericht via...