OUD-ALBLAS – Een 22-jarige automobilist uit Spijkenisse is dinsdagochtend 13 december met zijn bestelbusje op een paar grote stenen, in een voortuin van een woning aan de Noordzijde in Oud-Alblas beland. De jongeman vertelt: “Ik kwam net door de bocht bij de brug. Er kwam een tegenligger aan en omdat ik op mijn weghelft wilde blijven stuurde ik naar rechts. Daardoor slipte de achterkant weg. Ik reed op de sloot af, stuurde terug en reed recht op het huis langs de weg af.”

Hij vervolgt: “Ik wilde voorkomen dat ik tegen de woning zou botsen en stuurde daarom weer terug. Hierdoor reed ik over een haag, wat keien. Gelukkig raakte ik het huis niet, want daar zaten (zo bleek later, red.) kinderen voor het raam.” De bestuurder kwam met zijn busje op twee flinke stenen tot stilstand.

De auto raakte behoorlijk beschadigd en moest worden weg getakeld. De bestuurder hield een zere nek en schouder over aan zijn ongeval.