ALBLASSERDAM – Kinderen van christelijke basisschool De Wegwijzer uit Nieuw-Lekkerland hebben maandagmiddag 12 december een bezoek gebracht aan de Alblasserdamse moskee aan de Anjerstraat. Zij kregen van imam Mustafa Er uitleg over de Islam en over de moskee. Deze imam is tijdelijk in Nederland en vertelde dus alles in het Turks. Vervolgens werd elke zin live vertaald door Musa Aktemur. De kinderen, die de gebedsruimte op hun sokken betraden, vroegen de twee Turkse mannen het hemd van het lijf.

De kinderen kregen onder meer uitleg over waarom moslims naar Mekka bidden, hoe een moskee is ingericht, waarom de vrouwen achter de mannen bidden en hoe Alblasserdamse moslims naar andere godsdiensten kijken.

Orhan Yilmaz, voorzitter van de Turkse Vereniging in Alblasserdam vindt het een goed initiatief dat basisscholen een bezoek brengen aan de moskee. “Op deze manier kunnen we begrip kweken.” Dat is er volgens Yilmaz niet altijd want: “Onbekend maakt onbemind”. Andere scholen die ook graag langs willen komen bij de moskee zijn van harte welkom.