ALBLASSERDAM – In de Alblasserdamse Havenkerk aan de Ieplaan wordt zaterdag 24 december de musical “De verjaardag van de prins” opgevoerd. Hierin bezorgt Postbode Stamp zoals iedere dag weer de post. Maar die ene dag zat er wel een heel bijzondere brief bij de post. Het is namelijk een brief van de Koning . Postbode Stamp leest aan iedereen voor dat de koning schrijft dat zijn zoon jarig is. De Prins wil zijn verjaardag in het dorp komen vieren.

De bewoners Bertus Braaf, Clara Luidkeel en Suzie Wapperrok gaan direct aan de slag. Iedereen heeft het  druk  met organiseren van het feest en ze missen hierdoor de rest van de brief. Alleen Postbode Stamp weet wat er nog meer in de brief staat, maar niemand luistert naar hem. Er gaan maanden voorbij zonder dat er iets gebeurd, zou de Prins nog wel komen?

Het wordt een vrolijke Kerstmusical met leuke liedjes en een verassend einde. Al maanden zijn de kinderen van de Havenkerk druk aan oefenen. Maar na al die maanden repeteren en het zingen van de liedjes belooft het een mooie musical te worden. Het decor is helemaal zelfgemaakt en door de oudere jeugd geschilderd. De liedjes worden live gespeeld door de band van de Havenkerk.

Het is de tweede keer dat een dergelijke musical wordt opgevoerd.  De vorige was in 2008. Op woensdag 22 december (vanaf 21.00) doen een paar kinderen op Klokradio hun verhaal over de musical.

De musical wordt opgevoerd door de kinderen van de Havenkerk:
(Julia Stam, Esmee Verzijl, Paula de Gruijter, Noa Provily, Jordy Martherus, Kees Groenendijk,        Nikki van Gemeren, Anne Stam, Renate Verzijl, Sam van Gemeren, Evi van Gemeren, Iris de Gier, Erwin de Lange en Julian de Gier. De regie is in handen van Erik-Jan Mudde en Bart Faasse)

De musical voor jong en oud duurt ongeveer drie kwartier en is dus zaterdag 24 december vanaf 19.00 uur te zien in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam. De toegang is gratis.

Deel dit bericht via...