ALBLASSERDAM – Een deel van het oude LTS-gebouw aan de Esdoornlaan in Alblasserdam heeft zondagavond 11 december in brand gestaan. Met een warmtecamera zag de brandweer een brandhaard in het gebouw, waarop direct een ladderwagen werd geroepen. De brandweer schaalde het incident op naar ‘grote brand’. Nadat het hek was opengeknipt en het dichtgetimmerde, leegstaande pand was open gezaagd werd geconstateerd dat het om een kleine brand ging, met voornamelijk smeulend vuil. Van een grote brand bleek dus geen sprake te zijn.

Het vuur werd door de brandweer snel geblust, waardoor er weinig schade was aangericht. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. De foto’s zijn onder meer gemaakt door Pieter van den Berg.

 

De hoogwerker uit Dordrecht werd klaar gezet, maar hoefde niet te worden gebruikt.

 

Aan de zijkant van het pand werden planken weggezaagd, om de brand te kunnen bestrijden.

 

Het hek aan de voorkant moest open geknipt worden.