ALBLASSERDAM – Het was deze week een drukte van belang bij bso De Sloep. Kinderen van de PCOAZ-basisscholen in Alblasserdam en hun ouders waren uitgenodigd om te komen kijken hoe het is om na school naar bso De Sloep te gaan. Na het drinken en eten van wat lekkers stonden er zoals altijd gezellige activiteiten op het programma.

De Sloep is de buitenschoolse opvang voor alle 4- tot 12-jarige basisschoolleerlingen die de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) na de zomervakantie heeft geopend in PCOAZ-basisschool De Schalm. “Bso De Sloep is vijf dagen per week open vanaf 7.00 uur tot de school begint en na school tot 18.30 uur. Ook kunnen de kinderen de hele dag op De Sloep terecht als de leerkrachten een studiedag hebben en tijdens schoolvakanties.

Ontspanning
Daarbij kunnen ouders zelf kiezen welke opvang ze willen voor hun kind, het hele jaar door inclusief de schoolvakanties of alleen tijdens schoolweken,” licht Monique Fluitsma, directeur van de SKZ, toe. “Onze opvang is gericht op vrijetijdsbesteding en ontspanning voor en na school en in de vakantieperiodes. We bieden dus een gezinsvervangende situatie. Buitenspelen, knutselen, wafels bakken, spelletjes doen, lekker even niets doen; het kan allemaal. Daarnaast organiseren we een grote variatie aan activiteiten zoals sporten, dansen, muziek, theater, kunst, video- en fotografie, schaken, techniek en koken. Ook in de schoolvakanties zijn onze pedagogisch medewerkers bijzonder actief. In overleg met de kinderen stellen ze dan aan de hand van thema’s een speciaal programma samen.”

Stichting Kinderopvang Zwijndrecht
Ruim 30 jaar verzorgt de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) de opvang van kinderen in de leeftijd van zes weken tot ze naar de middelbare school gaan. De Stichting heeft vier kinderdagverblijven, zeven locaties voor buitenschoolse opvang en zes peuterspeelzalen in Zwijndrecht en een locatie voor buitenschoolse opvang in Alblasserdam. Bij de SKZ werken ruim 100 medewerkers en er worden wekelijks bijna 1.000 kinderen opgevangen. Sinds januari 2003 is de SKZ HKZ-gecertificeerd, inmiddels volgens ISO 9001-2008.