ALBLASSERDAM – Een 18-jarige man uit Ridderkerk is vrijdagochtend 2 december met zijn brommer tegen een shovel gereden. Hij raakte daarbij ernstig gewond. Het ongeval gebeurde rond 07.00 uur op de kruising Hoogendijk / Nieuwland Parc in Alblasserdam. Vermoedelijk wilde de jongeman, rijdend op het (brom) fietspad met een snelheid van ongeveer zestig kilometer per uur, nog net voor de shovel langs rijden. Dit ging mis en de Ridderkerker belandde met zijn brommer in de berm. Enkele getuigen, waaronder een vrijwilliger van de brandweer Alblasserdam boden eerste hulp.

Nadat de ambulance was gearriveerd is het slachtoffer op een plank op de brancard gelegd, gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep in ieder geval een gebroken arm, een zere borst en pijnlijke rug op. In het ziekenhuis moet blijken of er meer beschadigingen zijn.

De ambulancechauffeur complimenteerde na afloop de brandweerman, Sander van den Breevaart, met de geboden hulp. “Zulke jongens zijn goud waard. Hij heeft zulk goed werk verricht, dat het minstens een eervolle vermelding waard is, vind ik,” aldus de ambulancebroeder.

Deel dit bericht via...