ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse gemeenteraad is dinsdagavond 30 november akkoord gegaan, met het voorstel van het college om 200.000 beschikbaar te stellen als voorbereidingskrediet voor woonwagenzaken. Het is de bedoeling dat het huidige woonwagenkamp aan de Staalindustrieweg verdwijnt en dat er elders in Alblasserdam plaats wordt gemaakt om de bewoners van het kamp een plaats te geven in het dorp. Dit project is in 2011 in een stroomversnelling geraakt.

Volgens het college is er veel werk verzet om het woonwagendossier voor te bereiden voor besluitvorming door de raad. Om dit voorbereidende werk goed te doen is er volgens de verantwoordelijk wethouder een aanvullend geldbedrag van 200.000 euro nodig. De gemeenteraad ging dinsdag akkoord met de aanvraag. In januari 2012 krijgt de raad een afzonderlijk voorstel, met daarin meer details over de plannen.

Illegaal
Overigens besloot de gemeente afgelopen maand dat de bouw van een nieuwe woonwagen op het terrein langs de Staalindustrieweg per direct moet stoppen. Voor de bouw is namelijk geen vergunning aangevraagd en doorontwikkeling is dus illegaal.

Deel dit bericht via...