ALBLASSERDAM – Raadslid Orhan Yilmaz (PvdA) heeft zich dinsdagavond 29 november versproken tijdens een raadsvergadering op het gemeentehuis in Alblasserdam. Aart Clements, raadslid van de ChristenUnie vroeg aan wethouder Veerman waarom er geen gymzaal gebouwd kan worden op de locatie ‘Bochanen’ langs de Plantageweg. Hierop antwoordde de Yilmaz tijdens zijn inbreng dat dit niet nodig zou zijn, omdat de te bouwen sporthal van KDO bij de Pieter de Hoochplaats gezet zou worden. Wethouder Veerman ging niet in op de uitspraak van het PvdA-raadslid maar zei wel dat KDO en CKC inderdaad al bezig zijn en dat een sporthal/gymzaal daarom op de Bochanenlocatie niet in beeld is.

Veel raadsleden waren echter niet op de hoogte van het feit dat de college die mogelijkheid bekijkt. “Ho, ho, het moet nog langs de raad,” greep Catharine Leeuwis van de VVD in. Ook andere raadsleden waren verbaasd over de uitspraak van Yilmaz.

Wanneer het college wel met de details over de KDO-sporthal naar buiten komt, is nog niet bekend. Het gebied rondom basisschool De Loopplank aan de Pieter de Hoochplaats verdient de voorkeur, omdat de school een zogenoemd ‘sportprofiel’ heeft. Als de plannen doorgaan, is het de bedoeling dat kinderen ook na schooltijd in de hal bij school kunnen sporten. Zo ver is het echter nog niet, want de plannen zullen eerst gepresenteerd moeten worden aan de raad.

Deel dit bericht via...