ALBLASSERDAM – Het is zo’n vijftig jaar geleden dat Willem Westerbeek (72) uit Alblasserdam zijn huidige vrouw Antonia Weltersbach(75) uit Duitsland op het strand zag liggen. Hij was meteen verkocht en wist het zeker: “Dit wordt de vrouw van mijn leven.”. Twee weken na de eerste ontmoeting (29 juli) verloofden de twee zich en op 30 november van datzelfde jaar traden Willem en Antonia in het huwelijk.

Woensdag 30 november vierden de Alblasserdammers dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Burgemeester Bert Blase bezocht het tweetal en overhandigde een boek over de molens. In een gesprek met Blase vertelden Willem en ‘Tonie’ over hun leven en over hun kinderen. En hoe de twee het zo lang uithouden? “Nou gewoon luisteren en praten; geven en nemen,” vertelt Tonie in het Nederlands, maar met een onvervalst Duits accent. Bij de Alblasserdammers staat tolerantie hoog in ’t vaandel. Tonie: “In ieder mens klopt een hart.”

Willem en Antonia hebben drie kinderen en vier kleinkinderen en wonen in de Johan de Wittstraat in Alblasserdam.

Brandwijk-Littel
Eerder op de dag bezocht Bert Blase Wim Brandwijk en Lize Brandwijk – Littel, wonende in de Potgieterstraat in Alblasserdam. Ook zij zijn vijftig jaar getrouwd. Na dit bezoek twitterde de burgemeester hierover: “Wim en Lize Brandwijk, 50 jaar samen onder het motto: liefde overwint alles (en kennis en macht)”.

Deel dit bericht via...