ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam is nog steeds in overleg met de curator over hoe het verder moet met de werkzaamheden rondom de uitbreiding van de begraafplaats langs de Oude-Torenweg. In september ging aannemersbedrijf Kroeze, onder meer werkzaam als hoofdaannemer bij de uitbreiding van de begraafplaats in Alblasserdam failliet. Hierdoor ligt de bouw volledig stil. Hoewel het bedrijf een doorstart wil maken, wil de gemeente niet meer in zee met de aannemer.

Daardoor moet het project opnieuw worden aanbesteed. Het kost naar verwachting zo’n twee maanden tijd om alles op orde te krijgen. De verwachting is dat er in februari een tweede poging gewaagd kan worden om de begraafplaats uit te breiden. De uitbreiding vindt plaats op het gebied dat ligt tussen de bestaande begraafplaats, de Meursingstraat en de Randweg. Het gaat om zo’n 1200 graven en 273 asbestemmingen.