ALBLASSERDAM – De 16-jarige scholier Jordi Hendriks uit Alblasserdam mag lesgeven op zijn eigen school om een moeilijk te vervullen vacature tijdelijk in te vullen. Dat zegt de Inspectie van het Onderwijs dinsdag naar aanleiding van het docentschap van de scholier aan de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad (GSR) in Rotterdam.

De scholier neemt op verzoek van de schoolleiding tijdelijk de honneurs waar van een ernstig zieke docent wiskunde. Het gaat om een uur per week, waarvoor de jonge leraar een kleine vergoeding krijgt. De inspectie staat dit toe zolang Hendriks wordt begeleid door een bevoegd docent en zolang hij niet structureel wordt ingezet. Een woordvoerder van de inspectie noemde de oplossing van de school creatief.

Volgens een woordvoerder van de gereformeerde scholengemeenschap is de vacature moeilijk op te vullen omdat de school op zoek is naar een docent met een godsdienstige overtuiging die strookt met die van de school. ”De vijver waarin wij vissen, is niet zo groot”, aldus de zegsman. Bron: Nu.nl.

Deel dit bericht via...