ALBLASSERDAM – De winterfair die zaterdag 26 november aan de Vondellaan in Alblasserdam werd gehouden, heeft 10.000 euro opgebracht. In het totaal bezochten iets meer dan 1.500 mensen de markt. De organisatie was in handen van Ladies’ Circle Alblasserwaard. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting ‘Walking on a dream.’ Deze stichting is opgericht door Bianca Baijens, uit Alblasserdam. Bianca Baijens is op jonge leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Het doel van haar stichting is om voldoende geld bijeen te brengen voor de aanschaf van een Hyperthermiescan voor de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam. Met deze scan kan de behandeling en opsporing van deze ziekte verbeterd worden.

Burgemeester Bert Blase verzorgde zaterdag de prijsuitreiking van de loterij. De eerste prijs, een damesfiets, ging naar Wilma de Kreek. De tweede prijs was een Hugo Bosstas en ging naar H. Kromdijk. De derde prijs, een Nikontas, werd gewonnen door W.A. Stehouwer.

De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle dag. “Het weer zat heel erg mee, er waren meer kraampjes dan vorig jaar en ook waren er de helft meer bezoekers dan vorig jaar,” blikt medeorganisator Barbera Struis terug.

Dat er op deze site iemand moppert over het entreegeld dat betaald moest worden, vinden de organisatoren niet terecht. “Het was overal duidelijk van te voren aangegeven. Je maakt zelf de keuze of je wel of niet komt. Bovendien is de volledige opbrengst daarvan voor het goede doel. Bij andere fairs betaal je vaak nog veel meer voor de entree.”

Burgemeester Blase twitterde na het bekend worden van de opbrengst: “Gefeliciteerd! Mooi bedrag na mooie dag! Wat een inzet van vele Ladies!”. Meer foto’s volgen later.

Deel dit bericht via...