ALBLASSERDAM – Op 19 november vierde Gospelkoor His Voice haar 15-jarig bestaan met een concert in de Havenkerk in Alblasserdam. In een uitverkochte zaal werd het publiek getrakteerd op een gevarieerd programma waarin het koor op diverse verrassende manieren van zich liet horen. De avond begon met een à capella opening waarin het koor tot verrassing van het publiek zingend de kerk in kwam lopen en daarna, op weg naar het podium, de hand schudde van diverse aanwezigen.

De sfeer zat er daardoor al meteen goed in. Gedurende de avond wisselde stevig gospelse en ontroerende ballades elkaar af. Ook het publiek werd erbij betrokken, niet alleen door de samenzang onder leiding van dirigent Jaco Mulder maar vooral ook door gospelzangeres Talitha Nawijn die de hele zaal liet meezingen met haar nummers. Een uitgebreide band wist het koor op een voortreffelijke wijze te begeleiden en had soms moeite boven het 85-koppige koor uit te komen.

Hoogtepunt van de avond was wel het themalied “Amazing Grace”. Hoewel dit een bekend nummer is wisten koor en band er toch een eigen geluid aan te geven door het in een Afrikaanse sfeer neer te zetten waarin oerwoudgeluiden en Zulu teksten de oorspronkelijke Engelse teksten aanvulden. Na een lange maar tot het eind boeiende avond sloot het koor af met “Hallelujah to the Lamb” waarna met een staande ovatie het koor bedankt werd.

Deel dit bericht via...