ALBLASSERDAM – Het rooms-katholieke Fatimakoor bestaat deze maand 45 jaar. Het koor werd op 21 november 1966 door een aantal dames opgericht in de rooms-katholieke kerk aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam. Na de verhuizing van de kerk naar de Parallelweg in het Damdorp heeft het koor versterking gekregen van enkele heren. Het toen nog naamloze koor  kreeg  de naam “gemengd Fatimakoor”, genoemd naar de ”Onze Lieve Vrouw van Fatima” parochie. Als dirigent ging Miep van de Zant voor het koor staan en als organist/pianist werd de heer Piet Dam gevraagd.

Reisje
Ter gelegenheid van het 45 jarig bestaan, heeft het koor afgelopen zaterdag een reisje gemaakt. Daarbij werd onder meer de klompenmakerij bezocht. Verder werd er een boottocht over de Linge  gemaakt en ter afsluiting werd er gedineerd. Dit alles was georganiseerd door een jubileumcommissie samengesteld uit koorleden.

Communie
Voor dit jubileumreisje was Miep van de Zant als speciale gast uitgenodigd. Voorafgaand aan het reisje was er eerst een woord en communieviering met als voorganger pastor Tessica en als koor natuurlijk het Fatimakoor.

Huldiging
Rie ten velde en Gerda den Boef zijn al 45 jaar lid en werden daarom gehuldigd. Verder werden Tinny Dunning,(35), Chris Bekker,(35), Wim Schaap (34) en Lenie van Donk (30jaar), ook gehuldigd. Het Fatimakoor hoopt nog vele jaren de kerkdiensten op te kunnen luisteren.