ALBLASSERDAM – De politie heeft een 37-jarige automobilist uit Zwijndrecht aangehouden. De man zou dinsdag 22 november met zijn bestelbus een personenauto in de Noordtunnel bij Alblasserdam hebben aangereden. Een 31-jarige man uit Arnhem bestuurde die personenauto en verloor na de aanrijding de macht over het stuur en kwam tegen de tunnelwand tot stilstand. De Zwijndrechtenaar reed na het ongeval door.

De bestuurder van de personenauto kon op eigen kracht uit zijn auto komen en is naar het ziekenhuis vervoerd. De 37-jarige bijrijdster uit Alblasserdam, werd door de brandweer uit het voertuig geknipt. De zestien weken zwangere vrouw had mogelijk nekletsel.

De bestuurder van de bestelbus meldde zich later op de dag op het politiebureau in Zwijndrecht. Hij is na verhoor heengezonden. Zijn auto is in beslaggenomen. Het is niet bekend hoe de slachtoffers er op dit moment aan toe zijn.