ALBLASSERDAM – De brandweer heeft dinsdagmiddag 22 november een personenauto moeten openknippen, nadat deze was gecrasht in de Noordtunnel bij Alblasserdam. In de auto zat een zwangere vrouw. Hoewel zij niet bekneld zat, nam het ambulance personeel het zekere voor het onzekere en liet haar ‘geplankt’ uit de wagen halen. Haar man, die het voertuig bestuurde, had last van zijn nek, maar kon wel op eigen kracht uit de auto komen.

Het tweetal werd rond 13.40 uur op de linkerbaan aangetikt door een bestelbusje. Het busje reed door en de personenauto kwam tegen de rechter tunnelwand tot stilstand. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Het vrouwelijke slachtoffer is samen met de bestuurder met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe het met het ongeboren kind is. De vrouw is zestien weken zwanger.

Na het ongeval werden twee van de drie rijstroken afgesloten. Hierdoor ontstond een korte file. De politie roept mensen die getuigen zijn van het ongeval op, zich te melden. Elke tip is welkom via 09008844.