ALBLASSERDAM – Het was de bedoeling dat dinsdag 22 november een 19-jarige man uit Alblasserdam terecht zou staan voor handel in drugs en een gewapende beroving die hij in augustus gepleegd zou hebben in Zwijndrecht. Echter, omdat zijn vervoer vanuit een penitentiaire inrichting elders in het land niet goed was geregeld, kon de Alblasserdammer niet op tijd aanwezig zijn in de rechtszaal in Dordrecht. Een medeverdachte in de berovingszaak was wel aanwezig in de rechtbank in Dordrecht.

Maar ook de medeverdachte moet wachten op de volgende zitting, die in februari plaats zal vinden. Zijn dossier was namelijk nog niet compleet. Wel gaf de officier al een indicatie van zijn eis, nadat een advocaat vroeg of zijn cliënt in afwachting van de zaak weer naar school zou mogen. De officier antwoordde: “Ik denk dat het strafrechtelijk belang in deze zaak zwaarder weegt dat het persoonlijk belang van de verdachte. Daarnaast heeft het niet veel zin, omdat, gezien de feiten, de straf toch wel één jaar gevangenisstraf op zal leveren.”

Vuurwapen
De Dordtenaar wordt er net als de Alblasserdam van verdacht dat hij op 2 augustus van dit jaar iemand heeft gedwongen zijn autosleutels af te staan. Hij zou dit gedaan hebben met een vuurwapen, dan wel een vuurwapengelijkend voorwerp. De jongemannen zouden daarbij dreigend gezegd hebben: “Ik heb de sleutels van de auto nodig. Als je gewoon meewerkt is er niets aan de hand. Die spullen (een hoeveelheid telefoons, red) zijn toch niet van jou, maar van je baas.”

Drugs
Verder moest de verdachte 19-jarige uit Alblasserdam terecht staan voor handel in MDMA en het voorhanden hebben van cocaïne. Een nieuwe poging om tot een berechting te komen, zal in februari plaatsvinden. De drie rechters trekken er die dag bijna drie uur voor uit.