ALBLASSERDAM – Een 45-jarige man uit Alblasserdam is dinsdagmiddag 22 november voor de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. De rechtbank acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan het handelen en voorhanden hebben van zwaar, illegaal vuurwerk en het hebben van een kleine hennepkwekerij op de zolder van zijn huis aan de Zeevaartstraat in het Damdorp.

De politie nam op 29 december 2010 in het huis van de man een partij illegaal vuurwerk in beslag en ontmantelde een hennepkwekerij. Agenten stelden een onderzoek in nadat er via Meld Misdaad Anoniem een anonieme tip was binnengekomen. In het hele huis werd illegaal vuurwerk van in totaal 425 kilo aangetroffen dat vooral bestond uit siervuurwerk. Op de bovenverdieping werd een hennepkwekerij met 129 plantjes ontmanteld.

De straf die de rechters van de meervoudige strafkamer op hebben gelegd, komt exact overeen met wat de officier van justitie twee weken geleden tegen de Alblasserdammer eiste.