ALBLASSERDAM – Zowel de junioren als de aspiranten van de Alblasserdamse jeugdbrandweer zijn zaterdag 19 november, net als vorig jaar, als eerste geëindigd bij de onderlinge kampioenswedstrijd in Ouddorp. Met hun snelheid, juiste inzet van het water en hun uiterst nauwkeurig oog voor veiligheid, lieten de Alblasserdammers de andere deelnemers uit de rest van de regio ver achter zich. De Papendrechters behaalden de tweede plaats.

Beide teams uit Alblasserdam stonden onder leiding van een dame. Bij de aspiranten was Lisette Haak bevelvoerder en de junioren werden aangestuurd door Reinike Hak. De dames vervulden hun taak zo goed, dat zij door de jury werden benoemd tot beste bevelvoerders van de wedstrijd. Voor Lisette was dit een kroon op haar ‘werk’. Het was namelijk de laatste wedstrijd die zij als aspirant speelde; ze is deze maand achttien geworden, wat inhoudt dat de Alblasserdamse afscheid moet nemen van het jeugdkorps. Vanaf heden zou Lisette kunnen solliciteren naar een baan bij de ‘echte’ brandweer. Die keuze heeft zij echter nog niet gemaakt.

Mascotte
Na de wedstrijd schaften de teams een eigen mascotte aan. “Geer de Brandweerbeer (zie foto) is vanaf nu onze wedstrijdbeer. Het is onze mascotte,” aldus één van de jeugdbrandweerlieden.

Talenten
Vorige week vielen de jeugdbrandweerleden ook al in de prijzen. “Het zijn gewoon talenten,” weet Ronald Schindler, die zaterdag als begeleider meeging. Ook Gerard Ketting, postcommandant van de Alblasserdamse brandweer is blij met de prestatie: “Ik ben echt trots op de teams. Wat een prestatie!”.