ALBLASSERDAM – Mannenensemble Ethan geeft zaterdag 10 december een presentatieconcert van de pas opgenomen cd ‘Roem van vrije genade’. Het concert, dat om 19.30 uur begint, wordt gegeven in de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam. De toegang is gratis. Dirigent Johan Adriaanse verwacht een mooie gezellige avond. “Ik denk dat veel mensen van de inhoud van de liederen en van de zang kunnen genieten.”

De cd wordt uitgebracht naar aanleiding van het vijfjarige bestaan van Ethan. Het betreft volgens Adriaanse een unieke cd. “We hebben veel liederen qua melodie zelf gemaakt. Het gaat dan om herkenbare en redelijk eenvoudige melodieën. De tekst is afkomstig uit een oude zangbundel (ongeveer 1794) van predikant Johannes Groenewegen(1709-1764). Ds. M. Van Kooten zal deze avond de inhoud van de liederen toelichten en meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis,” aldus Adriaanse.

Tijdens de concertavond van 10 december is in de kerk in Alblasserdam de nieuwe cd met veertien liederen voor 16.95 euro te koop. De opbrengst is bestemd voor de Spaanse Evangelische Zending. De titel van de cd is ‘Roem van vrije genade’ en de ondertitel luidt: ‘Liederen uit de lofzangen Israëls.

Deel dit bericht via...