ALBLASSERDAM – Wilt u leren googlen of twitteren? Of ontdekken hoe u sociale media optimaal kunt inzetten? Kom dan naar de Week van de Mediawijsheid, van 21 t/m 25 november in de Bibliotheek A tot Z. Dit is het tweede jaar dat de bibliotheek inspirerende activiteiten rondom media organiseert. In Alblasserdam  worden er deze keer vier workshops gehouden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Workshop Twitter
Twitter is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire sociale media voor jong en oud. Hoort u de term twitter wel eens vallen en bent u nieuwsgierig? Tijdens deze workshop maakt u kennis met de belangrijkste functies van dit medium en kunt u uw eerste stappen op Twitter zetten.

Wanneer: maandag 21 november, 19.00 – 20.30 uur
Waar: vestiging Alblasserdam     
Toegang: € 2,- ; tickets te koop in bibliotheekvestiging Alblasserdam en op de website van de bibliotheek.

Workshop Google
Google is ‘ s werelds meest gebruikte zoekmachine. Voor veel mensen is het gebruik van deze website een dagelijkse gewoonte geworden. Maar voor wie niet elke dag achter de computer zit, is het zoeken en vinden op Google niet zo eenvoudig als het lijkt. Met de tips en technieken die in deze workshop voorbij komen, kunt u voortaan gerichter en sneller vinden wat u zoekt op internet.

Wanneer: woensdag 23 november, 10.00 – 12.00 uur
Waar: vestiging Alblasserdam

Toegang: gratis; aanmelden in vestiging Alblasserdam en op de website van de bibliotheek.

Workshop Striptekenen
Heb je altijd al je eigen strips willen maken? Of wil je beter leren tekenen? Doe dan mee met deze workshop door professioneel striptekenaar Farhad Foroutanian. Hij is bekend van onder andere cartoons in het Rotterdams Dagblad en het tijdschrift Vrij Nederland. Met behulp van zijn tips en trucs leer je hoe je een goede strip maakt.

Wanneer: woensdag 23 november, 14.00 – 16.00 uur
Waar: vestiging Alblasserdam

Toegang: gratis; aanmelden in vestiging Alblasserdam en op de website van de bibliotheek.

Cartoonwedstrijd Mediamissers
Leuk hoor, die nieuwe media, maar niet iedereen gebruikt ze zoals het hoort. Je kent het wel, de hele bus ‘geniet’ mee met een bellende medereiziger, mensen die nergens anders meer over kunnen praten dan hun nieuwste game, iemand is tijdens een feestje meer met zijn smartphone bezig dan met het gezelschap, en de mop van het domme blondje dat typex op het beeldscherm smeert om iets te ‘deleten’ is inmiddels wel een klassieker…

Mediamissers dus. Weet jij nog een goede? Maak hier een mooi cartoon van en win mooie mediaprijzen! Of je het bij één afbeelding houdt of meteen een heel album in elkaar zet, dat mag je zelf weten. De voorwaarden: er moet een oud of nieuw medium in voorkomen en er moet iets misgaan in jouw cartoon. Je kunt je werk t/m 17 november inleveren in een van onze bibliotheekvestigingen en het is te zien van maandag 21 t/m 25 november. Workshop is mede mogelijk gemaakt door Stripwinkel Sjors, Dordrecht.

Deel dit bericht via...