ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft deze week gele strepen op de stoepranden langs de Vondellaan aan laten brengen. Dit houdt in dat er vanaf heden niet meer geparkeerd mag worden op de plaatsen waar de markering aangebracht is. Tijdens de wijkschouw eerder dit jaar bleek dat sommige bewoners zich ergerden aan het feit dat mensen hun wagen ongestraft op de suggestiestrook mochten parkeren. Dit zou met name bij de wegversmalling gevaarlijke situaties opleveren, omdat fietsers dan gedwongen worden op de autorijbaan te rijden.

Toch is niet iedereen blij met de maatregel in de wijk. “De wijk is al erg vol. Hierdoor wordt het parkeerprobleem alleen maar groter, want je dwingt nu de mensen die normaal op de weg staan, in de wijk te parkeren. Daar is geen plaats en zal er dus een chaos ontstaan. Het is een verschuiving van het probleem en zeker geen oplossing,” meent één van de bewoners.