ALBLASSERDAM – Jan-Peter de Vreede is de nieuwe wijkagent van en voor Alblasserdam-Oost. De Vreede is de opvolger van agent Jilles Goedknegt en werkte voor zijn aanstelling in het Damdorp in de Dordtse wijk Krispijn. De agent heeft als doel goed in contact te staan met de samenleving. “Ik pak daarom het liefst de fiets om de mensen in de wijk te leren kennen en om zichtbaar te zijn. Het zou fijn zijn als er een wederzijds vertrouwen ontstaat, waardoor mensen vanzelf met input komen,” vertelt De Vreede.

De agent, woonachtig in Nieuw-Lekkerland, is van plan in de toekomst Alblasserdammers via Twitter op de hoogte te houden van ontwikkelingen in het dorp. “Er ligt een aanvraag en ik hoop binnenkort te kunnen starten.” Als het zover is, zal op deze site een bericht geplaatst worden, waarin het account van De Vreede bekendgemaakt wordt.