ALBLASSERDAM – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid een grote alcoholcontrole gehouden. Het verkeer op de A15 komend uit de richting Rotterdam werd nabij Alblasserdam van de weg geleid en gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal hebben 1277 bestuurders moeten blazen. Daarvan zijn negentien bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Hier zaten 10 beginnend bestuurders bij, waarvan één geen rijbewijs had. Een andere aangehouden beginnend bestuurder is later nogmaals aangehouden voor het rijden tijdens zijn rijverbod.

Bij de aanhoudingen van niet beginnend bestuurders – dit waren er 8 – werden twee rijbewijzen ingevorderd. Onder de gecontroleerde voertuigen bevond zich een Roemeens voertuig waarvan zowel de bestuurder als de passagiers in het bezit waren van softdrugs (wiet), hier hebben zij ter plaatse afstand van getekend. Alle overtreders zien een proces-verbaal tegemoet.

Het Verkeershandhavingsteam werd tijdens deze controle bijgestaan door een groot aantal collega’s uit de regio waaronder studenten. De reacties van automobilisten op de controle was vooral positief.