ALBLASSERDAM – Nog geen jaar geleden begonnen Adrie en Jannie Baijens uit Alblasserdam aan hun missie om een miljoen euro op te halen, voor de laatste wens van hun dochter Bianca. Die wens was de aanschaf van een hyperthermiescan voor het Erasmus Medisch Centrum. Zaterdag 5 november is het complete bedrag om de scanner te kopen, binnengehaald. Tientallen activiteiten werden het afgelopen jaar voor het doel georganiseerd. Denk hierbij aan fietstochten, markten, concerten en wedstrijden. Alle kleine beetjes en alle grote giften zorgden ervoor dat Bianca’s wens in vervulling kan gaan.

Adrie en Jannie zijn dolgelukkig. “Dit is zo hartverwarmend. Heel Alblasserdam heeft met ons meegedacht. Alblasserdam is grandioos.” Toch wordt de spaaractie van het echtpaar nog niet beëindigd. “Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer onderzoek er gedaan kan worden. Daarnaast is er nog veel geld nodig voor randapparatuur. Elke euro blijft dus gewoon welkom,” vertelt Jannie.

Zaterdag wordt in de Sint Laurenskerk in Rotterdam uitgebreid stilgestaan bij het bereikte succes. Onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en burgemeester Bert Blase van Alblasserdam zullen aanwezig zijn bij het benefietconcert dat pianist Jan Vayne die dag samen met vierhonderd vocalisten geeft.

De aan te schaffen scanner is een levensreddend apparaat, omdat daarmee de behandeling van kanker effectiever verloopt. Adrie en Jannie verwachten dat de scan binnen een jaar in werking is.