ALBLASSERDAM – Adviesbureau Croonen, dat het bestemmingsplan (eerste herziening) van het toekomstige toeristische gebied Haven-Zuid in Alblasserdam maakt, is afgelopen maand failliet verklaard. Inmiddels wordt er gewerkt aan een doorstart en zal het bedrijf waarschijnlijk verder gaan onder de vleugels van ‘Oranjewoud’. Het bureau ging volgens de directie ten onder aan de gevolgen van de economische crisis. Het is nog niet bekend welke gevolgen het faillissement heeft voor Alblasserdam.

Croonen werd in 1955 opgericht door architect en stedenbouwkundige Will Croonen. Het bureau heeft zijn hoofdvestiging in Rosmalen, daarnaast zijn er filialen in onder meer Maastricht en Amsterdam. De holding telt vier dochterbedrijven, Buro5 Croonen, Croonen Adviseurs, Croonen Adviseurs West en H&S Croonen.