ALBLASSERDAM – Alle kinderen van Alblasserdamse basisschool Het Palet hebben woensdag 2 november gezamenlijk ontbeten. De gezonde bruine boterhammen met kaas werden even na 08.30 uur gretig naar binnen gewerkt. Het ontbijt werd georganiseerd in het kader van het Nationale Schoolontbijt door de leerkrachten Gerda Kazen en Annet Godeke. Zij doen dit al jaren. Het is volgens hen ontzettend belangrijk dat de kinderen (en eigenlijk iedereen) de dag starten met een goede maaltijd.

“Er zijn in Nederland steeds meer kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Vaak kunnen de kinderen daar niets aan doen, maar ligt het aan de ouders die geen tijd willen maken voor een ontbijt. Die ouders kunnen we dit niet bijbrengen, maar wel de leerlingen. Zodat die thuis kunnen zeggen: ‘Papa en mama, een ontbijt is goed voor je.’ Dat is onze bedoeling,” vertelt juf Annet.

Haar collega vult aan: “Met deze actie steunen we tevens de goede doelen “Right to Play” en “Bake for Life” die zich inzetten voor in Derde Wereld Landen. Per leerling maken we een bedrag over naar die doelen,” aldus Gerda.

Boterhammetje
Opvallend genoeg ‘zeurde’ niemand over het eten. “Thuis komt het soms wel eens voor dat de ouders wel willen dat hun kind ontbijt, maar dat het kind dat zelf niet wil. Op school zie je toch dat iedereen zijn of haar boterhammetje gewoon opeet. Thuis trapt mama er nog wel eens in, maar op school moeten ze gewoon,” lacht Annet.

Deel dit bericht via...