ALBLASSERDAM – Een aannemer is maandagochtend 31 oktober drie uur bezig geweest om een te water geraakte slangenhaspel, weer op het droge te krijgen. Het grote houten gevaarte werd volgens een van de werklieden afgelopen week door jongeren in het water langs het Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam gegooid. “Voor die kinderen is het dan even lachen en lol maken, maar waar ze geen erg in hebben, is dat wij vervolgens urenlang bezig zijn om dat ding uit het water te krijgen,” aldus de man.

Vanaf 07.00 uur werd op alle mogelijke manieren geprobeerd om de haspel op de kant te krijgen. De reddingspogingen met de handen en later met een spanband, rijplaten en een auto mislukten. Het bleek dat de grond te drassig en de haspel, door het water, te zwaar was. Rond 10.00 uur werd de haspel, waar kabels voor glasvezel op had gezeten, uit het water getild door een trekker.