ALBLASSERDAM – Mogelijk komen in de wijk Waterland in Alblasserdam twee voetbaldoeltje. Op dit moment voetballen de kinderen op een plein in de wijk, maar doordat er geen doel is vliegen de ballen wel eens verder de wijk in. Dit tot ongenoegen van een aantal buurtbewoners. De afgelopen maanden zijn er handtekeningen opgehaald om de doeltjes te kunnen realiseren, maar tegelijkertijd werd er ook een tegenactie gehouden. Niet iedereen wil namelijk dat het huidige plein een voetbalplein wordt.

Vrijdag 28 oktober werd er met behulp van een opblaasbaar voetbalveld op het plein een voetbaltoernooi gehouden. Zo’n twintig kinderen deden mee en genoten met volle teugen. Van alle kanten werden zij in de watten gelegd met eten, drinken  en snoep. Het winnende team kreeg een Mac Donalds menu naar keuze en alle andere deelnemers kregen een kortingsbon. Het evenement werd georganiseerd door de buurtbewoners Patricia Zijderveld en Frank, in samenwerking met Jeugdwerk Alblasserdam.

Een deel van de bewoners ziet het liefst dat de kinderen dagelijks ongestoord kunnen voetballen in de wijk. Noël El Akchaoui bekijkt de komende weken namens Jeugdwerk wat de mogelijkheden zijn. “Het is een gevoelig punt in de wijk. Een aantal bewoners is tegen en een aantal is voor. Wij proberen een goede oplossing te vinden voor het probleem. Voor de kiddo’s zou het natuurlijk leuk zijn als er doeltjes komen. Maar dan moet het plan wel gedragen worden in de buurt en moet er geld beschikbaar zijn om de doeltjes aan te schaffen,” aldus Noël.

Volgens één van de buurtbewoners is de aanschaf van doeltje voor de voor –en tegenstander juist beter. “Daarmee zorg je ervoor dat er de bal ergens meer gecontroleerd op getrapt wordt. Hierdoor komen ballen niet zo vaak meer op auto’s en in tuinen. Plus, het is voor de kinderen beter.”