ALBLASSERDAM – Vijf kinderen hebben vrijdagmiddag 28 oktober een prijs ontvangen op de kamer van burgemeester Bert Blase van Alblasserdam. Zij ontvingen uit handen van organisator Richard Veen en de burgemeester een boekenbon en een gratis dagkaartje voor Jeugdland 2012. Daarnaast mochten de kids voor heel even zelf burgemeester zijn en een wens doen. Met de ambtsketen van de burgervader om, wenste Sude Akkur dat ze vrijdag pas om ‘tachtig uur’ naar bed zou moeten. Ook de andere kinderen zagen wel wat in het laat naar bed gaan op de vrijdagavond.

Dulan Schutting, Evy Vlot, Ilja v/d Poll, Annika v/d Poll en Sude Akkur deden samen met nog driehonderd kinderen tijdens Jeugdland 2011 mee met de ballonnenwedstrijd. Zestien kaartjes werden teruggestuurd. De ballonnen van het genoemde vijftal belandden allemaal in Duitsland. De ballon van Annika kwam 334 kilometer van Alblasserdam terecht.