ALBLASSERDAM – Cultureel Centrum Landvast staat op zaterdag 17 december volledig in het teken van Spinning®. Het doel is om hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie Serious Request. De actie Serious Request wordt sinds 2004 gehouden en is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis.

Drie DJ’s van 3FM laten zich in de week voor Kerstmis opsluiten in een Glazen Huis en eten zes dagen lang geen vast voedsel. Ondertussen maken zij radio, waarbij de playlist is gebaseerd op door het publiek aangevraagde muziek in ruil voor geld.

Ieder jaar is Serious Request gewijd aan een bepaald thema, een zogenaamde “stille ramp”. Deze keer is dit “Moeders die zijn geraakt door oorlog of conflictsituaties”. Hiervoor is gekozen omdat juist zij de basis vormen van de samenleving en ongevraagd heel hard worden geraakt. Veel vrouwen in oorlogsgebieden verliezen hun echtgenoot en staan er dan alleen voor. Naast dat ze dan alleen het gezin moeten onderhouden, worden ze soms ook nog seksueel misbruikt waardoor ze op de vlucht moeten slaan. Het Rode Kruis biedt deze moeders noodhulp, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater en gezondheidszorg, inclusief psychische hulp bij onder meer seksueel geweld. Daarnaast helpt het Rode Kruis deze moeders bij de zoektocht naar hun familie.

De organisatie Serious Spinning® ondersteunt dit initiatief met een Spinning® Marathon en een afsluitende after party die voor iedereen toegankelijk is. Tijdens de marathon fietsen in totaal zo’n 250 mensen zich die dag onder begeleiding van professionele nationale en internationale Spinning® Instructeurs en opzwepende muziek 6 uur lang (van 10.00 – 16.00 uur) in het zweet. Alle fietsers en betrokken vrijwilligers zetten zich belangeloos in om met deze actie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. Inschrijven voor de marathon is nog mogelijk en kan online via www.seriousspinning.nl. De kosten bedragen € 75 voor een solo bike en € 90 voor een duo bike. Het is uiteraard ook mogelijk om op een andere wijze een steentje bij te dragen. Zo is Serious Spinning® nog op zoek naar vrijwilligers en nodigt zij geïnteresseerde sponsoren nadrukkelijk uit om een bijdrage te doen. Serious Spinning® beschikt over een gevarieerd aanbod aan sponsorpakketten. Wilt u hierover meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@seriousspinning.nl en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Naast deelnemers, vrijwilligers en sponsoren kun de organisatie uiteraard niet zonder de aanmoediging van het publiek. Kom dus vooral kijken op zaterdag 17 december van 10.00 uur tot 16.00 uur in Landvast. Er staan diverse Serious Request donatieboxen klaar waar u uw donatie in kunt stoppen.