ALBLASSERDAM – Basisschool ’t Nokkenwiel langs het Boerenpad in Alblasserdam is vrijdag 29 oktober ontruimd,nadat het brandalarm afging. Binnen twee minuten stonden alle 280 kinderen buiten. Ook de peuters van de naastgelegen BSO waren in een mum van tijd buiten. De brandweer kwam met zwaailicht en sirene bij de school om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken. Via een speciaal kaartensysteem controleerde directeur Frank van Welzenis of er iemand werd vermist. Van Welzenis was na afloop erg tevreden met het resultaat van de ontruimingsoefening.

“De leerlingen en de leerkrachten wisten niets van de oefening. Dan vind ik het toch heel knap dat iedereen, zelfs de kleintjes, zo snel naar buiten weten te komen,” vertelt Van Welzenis. Door een kaartensysteem wist de directeur exact welke groep compleet was. “Elke ruimte in de school heeft een nummer gekregen. Bij een brandmelding neemt iemand de kaart mee naar buiten en houdt deze omhoog. Zo kan ik zien of er nog mensen in school zijn of niet. In geval van brand kan ik dit direct meedelen aan de brandweer.”