ALBLASSERDAM – Een koolmonoxidemelding  in een woning aan de Rijnstraat in Alblasserdam heeft er donderdagochtend 27 oktober voor gezorgd dat vier brandweervoertuigen, politie en ambulance werden gealarmeerd. De melder van de bewoonster begon rond 10.15 uur te piepen, waarna zij direct de brandweer belde. Twee cavia’s bleven achter in de woning. Nadat de brandweer gearriveerd was, werden er metingen in de woning verricht en werd de ambulance afgemeld. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen was aanwezig, maar er werd niets bijzonders gemeten.

Het lijkt er op dat de melder kapot is. “Er zijn hier meer mensen in de flat die klagen over de melder die zomaar begint te piepen. Mogelijk is hij te oud,” vertelde een brandweerman. Hij raadt mensen die eenzelfde koolmonoxidemelder in huis hebben aan contact op te nemen met de energieleverancier die de apparaatjes heeft verstrekt.