NIEUW-LEKKERLAND – Onbekenden hebben woensdagochtend 26 oktober de ruit van een auto vernield met vuurwerk. De eigenaresse van de Opel Zafira, wonend aan de Plutostraat in Nieuw-Lekkerland hoorde rond 00.30 uur iets ontploffen. “Het was echt een gigantische knal. Ik heb nog uit het raam gekeken en zag veel rook, maar ik dacht: het zal wel vuurwerk zijn. Daarna ben ik gaan slapen.”

De volgende dag wachtte de vrouw een onaangename verrassing. De voorruit van haar auto bleek volledig vernield te zijn en ook bij de motor waren delen verwrongen en kapot. De politie werd ingeschakeld en rechercheurs hebben de wagen onderzocht op sporen. “Het gaat hier gewoon een pure vandalisme. Eerder deze maanden sneuvelden ook al een brievenbus en een bushokje,” weet de Lekkerlandse.

Als er geen daders worden gevonden, zal de eigenaresse, die voor dit artikel liever anoniem blijft, alle schade zelf moeten betalen. “We hebben een normale verzekering en geen all risk,” verklaart de vrouw.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord in de nacht van dinsdag op woensdag 26 oktober, kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844.

Deel dit bericht via...