ALBLASSERDAM – Arie Bakker, voorzitter van het bestuur van  winkeliersvereniging Makado Centrum heeft woensdag 26 oktober uit handen van wethouder Ad Cardon en Hendrik Jan Kapitein van Hoofdbedrijfsschap Detailhandel de eerste ster ontvangen voor een schoon, heel en veilig Makado. De ster werd aangeboden op een straatsteen, die voor de ingang van het Alblasserdamse winkelcentrum wordt gelegd. Ook bij de twee andere ingangen komt de waardering te liggen.

Vorig jaar werd de intentie ondertekend om het Keurmerk Veilig Ondernemen getekend. Inmiddels is er al veel verbeterd in het overdekte winkelcentrum. Zo ligt er een nieuwe inloopmat bij de deur, zodat de vloer niet al te glad wordt door naar binnen gelopen neerslag. Verder is het camerasysteem geoptimaliseerd en wordt het parkeerterrein waarschijnlijk opgeknapt /opgehoogd. Ook aan het bestrijden van winkeldiefstal wordt hard gewerkt. Maar dat kan volgens Kapitein net nog wat beter. “Ik denk dat dat punt nog wordt onderschat. Zeker als het gaat om eigen personeel dat uit de winkel steelt. Dat willen ondernemers eigenlijk niet onder ogen zien.”

De verbetering van het Makado wordt gedaan in samenwerking met de winkeliersvereniging, het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel, de politie, de brandweer, de gemeente Alblasserdam en MVGM (eigenaar van het Makado). Als het winkelcentrum door blijft gaan met het verbeteren, komt er om de twee jaar een ster bij. Er zijn maximaal vijf sterren te halen.