ALBLASSERDAM – De kinderen van groep zeven en acht van de Ds. Joannes Beukelmanschool hebben woensdag 26 oktober een sponsortocht op de fiets gereden door de Alblasserwaard. Met de tocht werd meer dan 2.600 euro opgehaald voor de stichting Woord en Daad. Deze stichting verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. In het totaal deden 36 kinderen van de Alblasserdamse basisschool mee met de twintig kilometer lange tocht. Zij konden daarbij genieten van een stralende najaarsdag in de polder. Onderweg werden de kids verwend met eten, drinken en wat snoep.

 

De drie kinderen die het meeste geld op wisten te halen, kregen een prijs. Nummer één werd Teunette van de Pol. Op de tweede plaats eindigde Esther Verheij en de derde prijs ging naar Petra Boom.

De fietstocht wordt om het jaar gehouden. De opbrengst gaat dit jaar naar een speciaal Woord en Daad project in Bangladesh. Het is de bedoeling dat daar een regio -hospitaal wordt opgezet. Er is hier 25.000 euro voor nodig. Met de opbrengst van de sponsortocht is er al een aardige stap in de richting gezet, maar er is nog meer nodig. Daarom worden de komende maanden meer acties gehouden.

 

Esther Verheij kreeg de tweede prijs.

De winnaars met van links naar rechts: Teunette van de Pol, Petra Boom en Esther Verheij.

Deel dit bericht via...