NIEUW-LEKKERLAND – Twee motorrijders hebben zondagmiddag 23 oktober hun rijbewijs in moeten leveren bij de politie. Politiemensen van de Regionale Verkeersondersteuning keken die middag naar het gedrag van motorrijders op de dijken en sommige doorgaande wegen in de Alblasserwaard. Ze deden dat onopvallend op de motor. De meeste motorrijders reden tamelijk rustig en hielden rekening met het overige verkeer zoals fietsers en voetgangers. Maar twee mannen van 24 jaar uit Leerdam deden dat niet.

Ze reden constant te snel en haalden daarbij snelheden van 130 tot 140 kilometer per uur op plekken waar de maximale snelheden 50 en 60 kilometer per uur waren en er voetgangers langs de weg liepen. In verband met de bovenmatige snelheidsoverschrijding en het gevaarlijk rijgedrag namen de agenten de rijbewijzen van de mannen, die op de Lekdijk bij Nieuw-Lekkerland reden, in.