ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd Veerman heeft zaterdag 22 oktober rijdend op een groene, geleende step de skatebaan aan de Vondellaan in Alblasserdam officieel heropend. Het parkje kreeg de afgelopen maanden een stevige opknapbeurt en werd daarbij voor een deel uitgebreid. De wethouder vertelde blij te zijn dat het zover is gekomen: “Wij als gemeentebestuur zijn hartstikke blij dat hier zoveel jonge mensen bij betrokken zijn geweest. Het initiatief van het herinrichting is niet vanuit de gemeente gekomen, maar vanuit de jeugd uit de buurt. De jeugdgemeenteraad heeft hier goed op ingespeeld. Daar zijn we blij mee,” aldus Veerman.

Na de toespraak van de wethouder werd een skatedemo gegeven en konden skaters meedoen met een skatewedstrijd. Deze werd gewonnen door Rick Vervelde(skateboard). Tweede werd Jarco de Wit (inline skates) en Danny van Wingerden (step) werd derde.

Het skatepark staat sinds 2004 aan de Vondellaan. Het college van B&W vindt het skatepark een belangrijke speelvoorziening voor de jeugd in de buurt en in Alblasserdam. Toen het skatepark aan een reguliere opknapbeurt toe was, heeft het college jongeren uit de buurt en de jeugdgemeenteraad gevraagd ideeën aan te dragen voor deze opknapbeurt. Op basis van deze ideeën heeft de gemeente bestaande onderdelen gerenoveerd en nieuwe toestellen geplaatst. Het resultaat is een eigentijds skatepark dat weer enige tijd mee kan.

Foto’s en tekst: Peter Stam.
Film: Ruud Smit.