ALBLASSERDAM – De brand die vrijdagavond 21 oktober woedde in een woning aan de Oost Kinderdijk in Alblasserdam is vermoedelijk ontstaan door een smeulend elektriciteitssnoer dat in één van de slaapkamers lag. Dat meldt de woordvoerster van de politie zaterdag. Met name de bovenverdieping van het huis liep grote roet, brand –en waterschade op, maar ook de twee naastgelegen panden liepen schade op. De brand werd vrijdag rond 22.10 uur ontdekt, doordat de rookmelder af ging. De brandweer rukte hierop uit met twee tankautospuiten en aan ladderwagen en schaalde op naar middelbrand.

Binnen korte tijd was de binnenbrand onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven. Een kindje van anderhalf dat in de woning lag te slapen en mogelijk rook had ingeademd is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De rest van het gezin, een vader, moeder een paar weken oude baby bleven ongedeerd. Het duurt vermoedelijk nog maanden voordat het huis weer is, zoals het was.