ALBLASSERDAM – Op de bovenverdieping van een woning aan de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam heeft vrijdagavond 21 oktober een brand gewoed. Het vuur ontstond rond 22.10 uur in de slaapkamer van een anderhalf jaar oude baby. De vader van de dreumes ontdekte de brand doordat de brandmelder een signaal gaf. Toen hij bij zijn zoontje in de slaapkamer een kijkje nam, stonden de gordijnen al in lichterlaaie. Direct daarna werd het kind uit de kamer gehaald en de brandweer gebeld.

Diverse brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen en ook een ambulance kwam ter plaatse. De baby, die rook heeft ingeademd, is afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere baby van een paar weken oud, die ook in de woning was, bleef net als de ouders, ongedeerd. De brandweer gaf na ruim twee uur blussen het sein brandmeester. De schade in de woning is groot. Hoe de brand, die net niet uitslaand is geweest, is ontstaan is voor de bewoners nog een raadsel.

André van Wingerden, centralist bij de meldkamer in Dordrecht, prees na de brand de bewoners om hun aanschaf van een rookmelder en twitterde: “Één ding is vanavond in Alblasserdam weer bewezen: Rookmelders redden levens!”

 

 

De brand ontstond aan de achterkant van de woning, maar ook aan de voorkant is veel roetschade.