ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd Veerman opent zaterdag 22 oktober om 13.00 uur het opgeknapte skatepark aan de Vondellaan in Alblasserdam. Een half uur later, om half twee dus, begint een skatewedstrijd waar alle Alblasserdammers aan mee mogen doen. De inschrijving hiervoor gebeurt ter plaatse. De beste skater wint een Ipod. De organisatie van deze opening is in handen van de jeugdgemeenteraad.

Het skatepark staat sinds 2004 aan de Vondellaan. Het college van B&W vindt het skatepark een belangrijke speelvoorziening voor de jeugd in de buurt en in Alblasserdam. Toen het skatepark aan een reguliere opknapbeurt toe was, heeft het college jongeren uit de buurt en de jeugdgemeenteraad gevraagd ideeën aan te dragen voor deze opknapbeurt. Op basis van deze ideeën heeft de gemeente bestaande onderdelen gerenoveerd en nieuwe toestellen geplaatst. Het resultaat is een eigentijds skatepark dat weer enige tijd mee kan.