ALBLASSERDAM – Van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 18 november staat de Alblasserdamse bibliotheek in het teken van Nederland Leest. Tijdens een landelijke campagne wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over één bepaald boek. Dit jaar is dat Het leven is verrukkelijk van Remco Campert. Leden kunnen dit boekje gratis afhalen in de bibliotheekvestiging. Nieuw dit jaar is een e-book en grote letter versie van het boekje!  Daarnaast biedt de bibliotheek haar bezoekers een inspirerend activiteitenprogramma aan, zoals lezingen, workshops en een Open Dag op zaterdag 22 oktober.

Activiteitenprogramma Nederland Leest in Alblasserdam
Als startschot van Nederland Leest organiseren de Bibliotheek A tot Z en BibliotheekNetwerk ZHZo op zaterdag 22 oktober een Open Dag. Ook in vestiging Alblasserdam is er van 10.00 – 15.00 uur een leuk gratis programma. Iedereen die wil, kan informatie en uitleg krijgen over de service Boek aan Huis, de catalogus van de Bibliotheek A tot Z en een demonstratie krijgen over leeshulpmiddelen en Daisy-spelers. Verder is het mogelijk een kijkje te nemen in de boeksorteerruimte. Henk Smit verzorgt een easy listening optreden en voor de zoete kouwers is er een gezellige suikerspinkraam in de bibliotheek.

Net als de Bibliotheek A tot Z is de waterbus actief in het gebied Alblasserdam, Dordrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Op een aantal vrij- en zaterdagen tijdens Nederland Leest deelt het A tot Z promotieteam Het leven is verrukkelijk gratis uit aan reizigers op de waterbus, met daarin een bon voor een gratis lezing naar keuze voor nieuwe leden.

Op vrijdag 21 oktober, 17.00 – 21.00 uur, organiseren de Bibliotheek A tot Z en Stichting Welzijn Ouderen Alblasserdam (SWOA)  de BibliotheekSalon Tot hier, en verder, een lichtvoetig cultureel programma in het kader van Nederland Leest. Het hoogtepunt van de avond is een optreden van opera-cabaret duo Prima Diva en hun voorstelling Tot hier, en verder… Verder is er deze avond een optreden van de Line Dance Club van de SWOA, een expositie van schilderclub Spetters en zijn ouderenbonden aanwezig met informatie. Voorafgaand aan de BibliotheekSalon serveert Drechtwerk in het Multifunctioneel Centrum Maasplein een eenvoudige maaltijd.

Tineke Beishuizen vertelt op woensdag 2 november, 20.00 – 22.00 uur,  in vestiging Alblasserdam over en leest zij voor uit eigen werk. Vorig jaar publiceerde ze haar meest recente roman Gekleed te Water. Dankzij haar krachtige schrijfstijl wordt Beishuizen op de voet gevolgd door een grote schare trouwe fans.

B­ij Het leven is vurrukkulluk past een vurrukkulluke high tea. Onder het genot van een kopje thee en een keur aan zoete en hartige hapjes kunt mensen op vrijdag middag 11 november, 15.30 – 17.30 uur, in vestiging Alblasserdam  luisteren naar Marlene Lunter. Z­ij  bespreekt deze middag het Nederland Leest boekje op een vrol­ijke en laagdrempelige manier.

 

Programma van de A tot Z tijdens Nederland Leest in het kort

Algemeen

Wat             : Waterbus actie gratis  Nederland Leest
Wanneer   : Op de vrij- en zaterdagen tijdens Nederland Leest
Waar          : Waterbus in gebied Alblasserdam, Dordrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht
Voor wie    : geïnteresseerden
Extra           : gratis boekje voor reizigers die 18 jaar en ouder zijn (ook niet-leden)

Alblasserdam
Wat             : BibliotheekSalon Tot hier en verder….
Wanneer   : vrijdag 21 oktober, 17.00 – 21.00 uur
Waar          : MFC Maasplein, Maasstraat 30, Alblasserdam, T 078 – 691 76 83
Voor wie    : geïnteresseerden
Toegang    : BibliotheekSalon is gratis

Deelname maaltijd: doorgeven aan MFC Maasplein
Wat             : Lezing Tineke Beishuizen
Wanneer   : woensdag 2 november, 20.00 – 22.00 uur
Waar          : vestiging Alblasserdam , Ieplaan 2
Voor wie    : geïnteresseerden
Toegang    : € 6,- voor leden, € 8,- voor niet-leden.

Tickets te koop in vestiging Alblasserdam en te reserveren op www.debibliotheekatotz.nl

 

Wat             : Literaire High Tea
Wanneer   : vrijdag 11 november, 15.30 – 17.30 uur
Waar          : vestiging Alblasserdam, Ieplaan 2
Voor wie    : geïnteresseerden
Toegang    : € 5,- voor leden, € 7,- voor niet-leden.

Tickets te koop in vestiging Alblasserdam en te reserveren op www.debibliotheekatotz.nl