ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 17 oktober drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van rijplaten. Een getuige belde rond 03.45 uur de politie. Hij hoorde een auto met draaiende motor en zag hierop dat er een vrachtwagen en personenauto wegreden bij de Zijdeweg in Streefkerk. Politiemensen pikten de twee voertuigen op. De vrachtwagen reed op de rijksweg A15 in de richting van Rotterdam en de personenauto ging bij Alblasserdam de snelweg af en wilde daar keren.

In de vrachtwagen lag een partij rijplaten en in Streefkerk waren rijplaten gestolen bij een bouwplaats. Agenten hielden de twee inzittenden van de vrachtwagen en de bestuurder van de personenauto aan. Het ging om drie mannen van 24, 52 en 55 jaar en ze komen uit Bergen op Zoom en Sommelsdijk (2x).